Piekarnia - Cukiernia
Z dumą prezentujemy Państwu pieczywo całkowicie oparte na bazie naturalnych składników i wytwarzane tradycyjną metodą. Wypiekamy je z naturalnie zakwaszanej mąki w trudnej pracochłonnej technologii oraz ręcznego procesu produkcji. Jest, to produkcja wielofazowa wymagająca tradycyjnych płyt kamiennych potrzebnych do wypieku.
Dzięki takiej metodzie wytwarzania pieczywa nasze mają naturalny, niepowtarzalny zapach i smak przez wiele dni. Możemy się pochwalić tradycją wypieku pieczywa od pięćdziesięciu lat, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie zachowując stare procedury wypieku.
Spożywanie naszego pieczywa to gwarancja:
- tradycyjnego, naturalnego procesu produkcji
- smaku prawdziwego śląskiego chleba
- wielodniowej naturalnej świeżość
- zdrowego o dużej zawartości naturalnego błonnika potrzebna dla układu trawiennego
- chleb z grupy Zdrowa Żywność.
Dzięki naszym wypiekom, będziecie Państwo mogli dostarczyć dla organizmu potrzebne składniki odżywcze, smakowe oraz zapewnić energię na cały dzień.